Tudjuk, hogy a szeretetnél nincs nagyobb erő. Ösztönösen felvesszük a babánkat ha sír, magunkhoz öleljük hogy megvigasztalódjon. Az anyai ösztön ami arra késztet hogy gondoskodjunk, szeressük utódunkat szorosan kapcsolatban áll a korai kötődéssel is. Hiszen a babánk az ölelésünk, a gondoskodásunk által fog hozzánk kötődni.

Minden boldog család a szerető szülőknél kezdődik. Az apa és az anya szeretete is ugyanolyan fontos. Mi sem megnyugtatóbb babánknak mint mellkasunkra helyezve születés után újból hallhatja az ismerős szívdobbanást. Ebben a rideg és hideg ijesztő világban legalább ez állandó. 

A babánk érzelmi fejlődéséhez is elengedhetetlen a korai kötődés. Ha mi szeretjük, bátorítjuk megdicsérjük, elismerjük és tiszteljük, akkor magát szeretetreméltó értékes embernek fogja tartani és ezáltal mások is ugyanezen a véleményen lesznek amikor felnő. Kiegyensúlyozott, boldog felnőttet nevelhetünk pusztán a szeretetünkkel.

A szeretetnek gyógyító ereje is van. Babánk érzi ha szeretjük, és ez átsegíti őt minden betegségen, nehézségen.

Hogyan alakítsuk ki a korai kötődést?

-Töltsünk minél több időt gyermekünkkel

-Öleljük meg, pusziljuk meg, szeretgessük ahányszor csak jólesik

-Hordozhatjuk kendőben, de a kezünkben is.

-Tápláljuk anyatejjel, vagy táplálás közben vegyük minél közelebb magunkhoz

 

Nagyobb gyermekünket dicsérjük, bátorítsuk! Szidás helyett inkább emeljük ki amit jól csinált. Mutassuk meg neki ha elrontott valamit, hogyan csinálhatná jobban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladban.blog.hu/api/trackback/id/tr233221042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása