Bean-Sidhe 2011.07.14. 12:15

Mitől sír?

Miért sír az újszülött?

 

Más okból sír egy újszülött, és egy nagyobb baba.

 

Éhes: Nagyon pici még a gyomra, az étel hamar megemésztődik. 3 óránként, vagy sűrűbben kell etetni őket.

Fázik, melege van: Ha levetkőztetjük fürdetéshez, vagy mikor átöltöztetjük, fázhat.  Ha túlöltöztetjük, melege lehet. Egy réteggel több ruhát kell csak ráadni mint amire nekünk szükségünk van!  Könnyen megállapíthatjuk, mikor van melege: tarkója nedves, ha túlöltöztetjük.

Fáj valamije: pl.:a hasa. de ez általában csak a 3. héttől jelentkezik. Gripe water vagy espumisam cseppek elmúlasztják!

Megijedt, fél: Ha nem a megszokott környezetében van, ha hirtelen sokan veszik körül, pl látogatók, és hirtelen zajra is könnyen megijednek.

Túl sok inger érte: Elfáradhat ha sokat játszunk vele. A túlingerlés jelei könnyen észrevehetőek: elfehéredik a szája széle, remeg. Lecsukja a szemeit, félrenéz.

A sírás mindig segélykérés!

 

Igyekezzünk minél hamarabb megszüntetni a sírást! Az újszülött nem manipulatív szándékkal sír!

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladban.blog.hu/api/trackback/id/tr263065712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása