Mennyit alszik a baba?

 

 

Egy újszülött alvásigénye 14-16 óra is lehet, hiszen a szülés őt is kifárasztotta. Az alvásritmusuk teljesen más mint a felnőtteké. Többször, és felületesebben alszanak mint mi.  Fontos, hogy már ilyenkor megismerje a nappal és az éjszaka közötti különbséget. Nappal játsszunk vele, vegyük észre ha álmos, ha sok inger érte, hagyjuk aludni is. Éjszaka legyen nála sötét, esetleg egy kicsi fényt engedjünk be, hogy át tudjuk pelenkázni.

 

2-3 hónaposan már kicsit tovább van ébren, kezdik érdekelni a világ dolgai. Átlagosan 12-14 órát alszik. 3. hónapban már akár 8-10 órát is alszik egybefüggően.

4 hónapos babának már nem igen van szüksége éjszakai evésre (kivéve ha kis súlyú) ezért akár át is aludhatja az éjszakát. Kialakulhat a napirendje, nappal 2-3 alkalommal alszik, hosszabban, és tovább is van ébren. A kis alvások csoportosulnak.

5 hónaposan  babánkkal akár 1-2 órát is játszhatunk, már nagyon figyelmes. Napközben kb 2 alkalommal alszik 1-2 órát. 

6 -9 hónapos babánk fogzás miatt nyűgösebb lehet, az új ételek bevezetése hasfájást okozhat, ez kicsit felboríthatja az alvási szokásait. 14 óra alvásra még mindig szüksége van, nappal még mindig 2 szer alszik. Fogzását fájdalomcsillapítóval, borostyánlánccal enyhíthetjük. Alvási problémákat okozhat még a sok információ ami éri. Belemerülhet a játékba ezért nem szívesen alszik el.

10 hónapos babánknak éjszaka 10 óra alvásra van szüksége, napközben 1-2 órát alszik. Ez általában ebéd után van, illetve érdemes így szoktatni mert később a bölcsödébe/óvodába is ez lesz a rend. Ha nem így van szokva, még nehezebb lesz neki a beilleszkedés, úgy érezheti rákényszerítik az alvást, ez negatív élmény lesz a számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladban.blog.hu/api/trackback/id/tr643088500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása